Sklep internetowy ze zdrowymi artykułami. Jonizatory, zdrowa żywność.

71 723 07 07

   503 829 000
sklep@znaturyzdrowie.pl

Informacje o produkcie

CHLORELLA pyrenoidosa 500 g tabletki

(około 2000 tabletek po 250mg) - OCZYSZCZANIE ORGANIZMU, DETOKSYKACJA
Cena promocyjna:
157,00
79,97
Zamawiana ilość:  
Zapytaj o produkt
 
Zapytaj o produkt
Cena promocyjna:
157,00
79,97
Numer katalogowy
5-13
Dostępność
Produkt w magazynie sklepu - szybka wysyłka - zamówienia złożone do godz. 16 realizujemy w dniu złożenia zamówienia (dotyczy dni roboczych)
Stan magazynowy
Średnia ocena
 Brak dodatkowych zdjęć produktu.
Opis
Recenzje
Opis produktu

 

 

Chlorella pyrenoidosa 500 g

 

1 opakowanie - około 2000 tabletek po 250 mg

 

Kraj pochodzenia: Chiny

 

Cena promocyjna 79,97 zł obowiązuje do wyczerpania stanu magazynowego sklepu - już tylko 11 sztuk dostępnych jest w ofercie promocyjnej

 


 

 

Dla zapewnienia najwyższej strawności ściany komórkowej naszej chlorelli są podzielone. W przeciwnym wypadku chlorella byłaby mało strawna, a ciało ludzkie bardzo mało skorzystałoby z dobroczynnych składników chlorelli.

 

Dlatego przy zakupie należy upewnić się czy ściany komórkowe chlorelli zostały podzielone.

 

Chlorella zawiera 60-70% białka, które składa się z wszystkich 8 niezbędnych aminokwasów.

 

Chlorella jest bogata w kwasy tłuszczowe omega-3, chlorofil, witaminy z grupy B (B1, B2, B6, B12), pierwiastki śladowe i minerały (wapń, żelazo, potas, magnez, selen, cynk).

 

Chlorella powinna być spożywana najlepiej w połączeniu z witaminą C w celu lepszego wykorzystania wysokiej zawartości żelaza. 10-15g chlorelli codziennie jest wystarczające do pokrycia pełnego dziennego zapotrzebowania na żelazo.

 

Dzięki wyżej wymienionym atutom chlorella jest super produktem dla każdego. Zwana jest także SUPER POŻYWIENIEM, ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych.

 


 

 

Dawkowanie: 3 razy dziennie 4 tabletki popić wodą.

 

 

Ogólne informacje o chlorelli:
 

 

Chlorella wraz ze spiruliną są najbardziej znanymi glonami słodkowodnymi. Od wieków znana jest człowiekowi jako bogate źródło pożywienia. Nawet Majowie i Aztekowie uzupełniali swoją dietę mikroalgami. W Chinach i Japonii chlorella jest wysoko ceniona. Zwłaszcza, że Japończycy są znani ze zdrowej diety i osiągania podeszłego wieku.

 

Chlorella wykorzystywana dla potrzeb człowieka hodowana jest w warunkach kontrolowanych w dużych otwartych systemach wodnych lub w systemie zamkniętym.

 

Chlorella ma w dzisiejszych czasach duże znaczenie nie tylko ze względu na doskonałe właściwości odżywcze, ale także na zdolność do wiązania takich zanieczyszczeń, jak metale ciężkie. Dlatego też często stosowana jest do detoksykacji.

 

 

Rola chlorelli w organizmie.
 

 

Chlorella pomaga zachować dobry stan zdrowia, a w wielu sytuacjach kryzysowych ma bezpośredni wpływ na poprawę zdrowia.

 

 

Kilka przykładów zastosowania chlorelli:
 

- w celu poprawy wydolności organizmu u sportowców (także w przypadku przedwczesnej utraty energii) oraz w celu wzmocnienia wiązadeł, mięśni i stawów,

- w problemach z koncentracją i nauką,

- w okresie ciąży i w czasie karmienia piersią,

- w okresie wzrostu i rozwoju u dzieci,

- w celu wyrównania niedoborów substancji odżywczych,

- w celu usprawnienia detoksykacji organizmu,

- w celu wzmocnienia układu odpornościowego w infekcjach bakteryjnych, wirusowych, grzybowych, jak również po napromieniowaniu i chemioterapii,

- w celu zwiększenia odporności żołądka i jelit,

- w zaburzeniach krążenia, przemiany tłuszczów,

- wzmocnienie oczu w przypadku nadwyrężenia wzroku spowodowanego zbyt długim przebywaniem w warunkach sztucznego oświetlenia i pracą przed komputerem,

- zapobieganie zmianom wolno rodnikowym w nadmiernym stresie,

- w przewlekłym zmęczeniu i okresach zwiększonej regeneracji.

 

 

Odtruwanie za pomocą chlorelli.
 

 

Chlorella ma zdolność wiązania w jelitach różnych szkodliwych substancji. Wiązanie to jest na tyle silne, iż połączenia te mogą być wydalane z kałem jako cały, nierozerwalny kompleks. Poza tym proces odtruwania jest wspierany przez algi również w pozostałych komórkach organizmu poprzez zwiększenie aktywności enzymów, zaangażowanych w przemianę substancji toksycznych.

 

Liczni terapeuci z całej Europy wymieniają się pozytywnymi doświadczeniami z chlorellą i zalecają jej stosowanie już w celu zapobiegania schorzeniom zdrowotnym spowodowanym zanieczyszczeniami środowiska.

 

Chlorella wpisała się na listę substancji podstawowych wykorzystywanych w procesach detoksykacyjnych spowodowanych różnymi substancjami. Bez wątpienia świadomość ekologiczna i podjęte środki ochrony środowiska w ostatnich latach przybrały znaczenia.

 

Jednakże pomimo wszystko tysiące trujących substancji nieodłącznie towarzyszy nam na co dzień: metale ciężkie, służące w stomatologii jako wypełnienia (Amalgamaty), nikotyna, gazy wydechowe i inne trucizny oddechowe z powietrza lub z mieszkań, jak na przykład tekstylia czy środki spożywcze, które są tylko niewielkim procentem tych wszystkich substancji, których pozbywamy się każdego dnia.

 

W ostatnim stuleciu tysiące potencjalnie trujących substancji zostało wprowadzonych przez człowieka do środowiska naturalnego. Jest to zdecydowanie zbyt krótki czas, aby dostosować zmiany genetyczne i wykształcić efektywny system odtruwający!

 

Wprawdzie ludzki układ odpornościowy poprzez tysiąclecia nauczył się skutecznie walczyć ze szkodliwymi substancjami obecnymi w środowisku naturalnym, jednakże nie sprosta on skutecznej obronie przed „nowymi” substancjami toksycznymi powstającymi w laboratoriach. Co więcej, system odpornościowy człowieka staje się coraz bardziej aktywny i atakuje nawet nieszkodliwe substancje z nie mającą sensu przesadą. Powody tych alergicznych reakcji są do dzisiaj dla medycyny ogromną zagadką.

 

Wróćmy do szkodliwych substancji. Większość substancji trujących, z którymi mamy do czynienia na co dzień, występuje w niewielkiej koncentracji i jako nieproszone wnikają do ludzkiego organizmu, zupełnie niezauważalnie, gdyż są całkowicie pozbawione smaku lub zapachu.

 

Toksyny, raz wniknąwszy, podstępnie rozprzestrzeniają się do wątroby, nerek, jelit, skóry aż do najgłębszych obszarów ciała (np. do mózgu, szpiku kości, tkanki łącznej), gdzie tworzą wciąż rosnące magazyny.

 

Kwestią czasu jest niekontrolowany wybuch toksyn skumulowanych w tych magazynach, a wówczas pojawić się mogą przeróżne schorzenia – często dochodzi do takich sytuacji z pewnym opóźnieniem.

 

 

Powyższy opis został przygotowany tylko dla celów informacyjnych i edukacyjnych na podstawie informacji ogólnie dostępnych w internecie.

 

 

Data dodania produktu: 11 październik 2010.
  Produkt 1 z 2 w kategorii CHLORELLA - mikroalgi, DETOKSYKACJA

Oprócz tego produktu klienci, zakupili także:

Sól Himalajska - drobnoziarnista - 1 kg
9,47
 Sól Himalajska - drobnoziarnista - 1 kg Nieprzetworzona w procesie produkcji. Wydobywana ręcznie, w tradycyjny sposób.  Najczystsza sól, jaką możemy spotkać na Ziemi. Naturalnie różowy ... 
Membrany do jonizatora wody AQUATOR (poj. 3l)
54,97
 Membrany do jonizatora wody AQUATOR Silver plus (3-litrowy) / AQUATOR Classic plus (3-litrowy)firmy Burbuliukas (zestaw 20 sztuk membran)     
Jonizator wody AQUATOR SILVER plus (poj. 3 l), MODEL 2016 (poprzednia wersja)
2063,97
1499,00
  Jonizator wody AQUATOR SILVER plus(z wyświetlaczem i menu w języku polskim)wytwarza wodę alkaliczną i kwasową oraz posiada dodatkową funkcję wytwarzania wody srebrnej.   MODEL 2016 (wcześniejsza wersja) Zachęcamy ... 
ACEROLA 500 g EKSTRAKT 10:1
149,97
97,00
   ACEROLA - sproszkowany ekstrakt 10:1 z owoców aceroli(Malpighia glabra) 500 g (0,5 kg)EKSTRAKT 10:1, co oznacza, że z 5000 g (5 kg) świeżych owoców aceroli wyprodukowano 500 g ekstraktu w proszku   Cena ... 
MACA 500 g EKSTRAKT 5:1 z korzenia maki
149,97
77,00
  MACA - sproszkowany ekstrakt 5:1 z korzenia maki(Lepidium meyenii Walp) 500 g (0,5 kg) EKSTRAKT 5:1, co oznacza, że z 2500 g (2,5 kg) świeżego korzenia maki wyprodukowano 500 g ekstraktu w proszkuSkładniki: ekstrakt 5:1 z ... 

Live Chat Software